Erika i svart klänning sittandes på en sto, med en gul och röd bakgrund.
Sorgbearbetning hos BOSSE – ett stöd i förändring, förlust och livets skiftningar
På BOSSE erbjuder vi sorgbearbetning som en del av vårt psykosociala stöd till dig som verksamhetsdeltagare. Arbetet leds av Erika, en erfaren medarbetare som möter deltagare i individuella samtal och gruppsamtal – alltid i en trygg miljö där respekt, lyhördhet och människors unika upplevelser står i centrum.
Vad är sorg?
Sorg är en naturlig reaktion som omfattar alla de känslor, tankar, fysiska reaktioner och förändrade beteenden som du kan uppleva vid en förlust eller livsförändring.
All sorg är individuell och ser olika ut från person till person. Du kan känna sorg över något som just hänt – eller över händelser som ligger längre tillbaka i tiden.
Vi förknippar ofta sorg med dödsfall, men den kan också handla om t.ex. skilsmässa, separationer, relationsproblem, konflikter, hälsorelaterade frågor, barnlöshet, missfall, abort, traumatiska händelser – och mycket mer.
I samtalen ges utrymme att sätta ord på sina reaktioner och känslor. Vi delar erfarenheter, lyssnar till varandras berättelser och stöttar varandra i hur vi kan leva med och hantera vår sorg – på våra egna villkor.
Välkommen att höra av dig om du vill veta mer om BOSSEs arbete eller om vårt samtalsstöd i sorgbearbetning.
UTBILDNING - Hur ofta pratar du om sexuell hälsa med dina brukare, klienter eller patienter?
För många personer med funktionsnedsättning blir den sexuella hälsan osynlig – inte för att behovet saknas, utan för att frågan aldrig ställs.
Tabun, osäkerhet eller rädslan för att göra fel gör att ämnet ofta sopas under mattan – trots att det är en mänsklig rättighet att få leva ett liv där sexualitet, identitet och kropp får finnas med.
Vill du verka för modiga samtal och hållbara arbetsrelationer?
Då är BOSSEs utbildning i konflikthantering något för din verksamhet/organisation.
Konflikter är en naturlig del av mänskliga möten – men ofta undviker vi dem.
Den här utbildningen syftar till att hjälpa grupper att växa genom att våga prata om det som skaver och utveckla verktyg för att hantera motsättningar på ett konstruktivt sätt.
Den 11–12 juni på eftermiddagarna finns vår fantastiska kollega Ubah på plats under Järvaveckan.
Vi har ingen monter i år – men vi rör oss runt området och träffar gärna föreningar och organisationer som vill veta mer om oss och vårt arbete!