Hoppa till huvudmenyn Hoppa till huvudinnehållet

BOSSEs framtid – glädjande nyhet

7 juni, 2022

Ett glädjande besked kommer från politikerna i hälso- och sjukvårdsnämnden (HSN) Region Stockholm. De vill ha fortsatt samarbete med BOSSE och vill teckna ett IOP- avtal.

Den styrande koalitionen (L), (M), (C), (KD) och (MP) lade en skrivelse som (S) och (V) anslöt till. HSN fattade beslut att inkomna skrivelser lämnas till förvaltningen för beredning.

Vi ser mycket positivt på beslutet. Vi vill rikta ett stort tack till alla som genom påverkan, engagemang och lyssnande bidragit till denna positiva vändning. Det öppnar för fortsatt tillgång till oberoende råd & stöd för personer med fysisk funktionsnedsättning i Region Stockholm.

Vi riktar samtidigt en uppmaning till länets kommuner att hörsamma Regionens önskemål om ett gemensamt avtal. Detta skulle bli ett enastående exempel på samordning av insatser mellan kommuner och region.

Protokoll från beslutet taget på HSN 220524 finns som pdf nedan. I länken nedan hittas även hela sammanträdesprotokollet och i slutet av denna finns majoritetens skrivelse samt socialdemokraternas skrivelse.

protokoll-halso–och-sjukvardsnamnden-24-maj-2022_sll.pdf (regionstockholm.se)

Kategorier: Nyhetsflöde