Hoppa till huvudmenyn Hoppa till huvudinnehållet

BOSSE 40 år – föreläsning om värdighet

18 oktober, 2021

BOSSE firar under hösten sina 40 år med ett antal föreläsningar. Torsdagen den 28 oktober 14.00-15.30 är det dags för nummer tre i ordningen som berör ”perspektiv”. Anmäl dig på vår hemsida och läs mer om föreläsningen nedan!

Perspektiv på samhället – om rätten till värdighet. Detta är temat för det tredje arrangemanget i BOSSEs 40-års firande under hösten. Gäst för dagen är Peter Örn som kommer föreläsa och samtala utifrån temat. Värdighet är ett ord han ofta återkommer till och fokus för dagen blir hur vi kan förstå samhället och dess utveckling och vikten av att allas mänskliga värdighet tas till vara i samhällets styrning och vardag. Hur har värdigheten hanterats under pandemin? Vem avgör vad som är en värdig nivå av stödinsatser för den som lever med funktionsnedsättning?

Peter Örn är författare och arbetar med frågor om ledarskap och hållbar samhällsutveckling. Han har tidigare bl a arbetat som politiker, vd för Sveriges Radio och generalsekreterare för Svenska Röda korset.

Peter Örn

Syntolkning; en bild på Peter Örn med grönskande bakgrund

Kategorier: Nyhetsflöde